Over Dansgroep Démarrage

Op deze pagina kunt u meer over de historie van Dansgroep Démarrage lezen.

Historie

Dansgroep Démarrage is opgericht door Maria van Gastel en is ontstaan uit een groep dansmarietjes. Deze groep wilde niet stoppen met dansen maar werd te oud om als dansmarietjes de benen te blijven lichten. Daarom werden de koppen bij elkaar gestoken en zo ontstond het idee om als showdansgroep verder te gaan. Met vereende krachten werden de eerste dansen gemaakt, waardoor de showgroep een feit was.

Het enthousiasme nam toe en op den duur werd besloten om meerdere groepen te gaan vormen. Er was genoeg animo en inmiddels ook kennis in de groep om anderen les te gaan geven. Aangezien “Kaauwbillekes”niet meer zo’n geschikte naam was voor deze nieuwe groep werd de naam “Dansgroep Démarrage”geïntroduceerd. Zo ontstond er dus een vereniging die inmiddels haar plaats heeft veroverd in Lierop.

Moest er in de begintijd nog driftig campagne worden gevoerd om leden te werven, nu ruim 30 jaar later is Dansgroep Démarrage uitgegroeid tot een vereniging met zo’n 60 leden. De leden zijn verdeeld over 6 groepen en voor de leiding, welke op vrijwillige basis lesgeeft, zijn er regelmatig workshops om de kwaliteit van het lesgeven te verhogen. Ook is er sinds kort een plan waarin de doelstellingen per groep zijn vastgelegd. Hierdoor is er een handvat voor wat men met de groep uiteindelijk wil bereiken.

Dansgroep Démarrage was tot 2002 een onderdeel van de carnavalsvereniging. Aangezien de omvang in de loop der jaren zo is toegenomen, was het niet meer mogelijk om onder deze constructie te blijven opereren. Daarom werd Dansgroep Démarrage in 2002 een eigen vereniging.